Dr. Öğr. Üyesi Sedat KARAGÜL'ün Editörlüğünü Yaptığı "Çocuk Edebiyatı (Okuma Kültürünün Temelleri)" Adlı Kitap Yayımlandı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sedat KARAGÜL'ün editörlüğünü yaptığı "Çocuk Edebiyatı (Okuma Kültürünün Temelleri)" adlı eser, saygın yayınevlerinden Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayımlandı.
Çocuğa uygun yazınsal yapıt üretme ve yaymadaki her türlü bilinçli çaba çocukla buluşturulacak ürünlerin daha nitelikli olmasını sağlamaktadır. Bu açıdan özellikle akademik temelli çalışmaların dönüştürücü gücü yadsınamaz. Bu tür çalışmalar çocuk edebiyatının etik, eğitbilimsel (pedagojik), estetik, çocuk gerçekliği gibi birçok yönden anlaşılmasına yardım etmektedir. Bu kitap da okuma kültürünün temelini oluşturan çocuk edebiyatını tüm boyutlarıyla ele almaktadır.
Alanında önemli ve değerli araştırmaları olan farklı uzmanların iş birliğiyle hazırlanan bu kitap, çocuk edebiyatıyla ilgilenen tüm paydaşlara (lisans ve lisansüstü öğrencileri, öğretmenler, akademisyenler, anne babalar…) bu alanın doğasını anlamada ve çocuk okura yapıt seçme ve önerme konusunda yetkin bir kılavuz niteliği taşımaktadır.

Görüntülenme: 1104 Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2021