Kalite Güvence Sistemi Bağlamında Eğitimin Bugünü Ve Geleceği

Kalite Güvence Sistemi Bağlamında Eğitimin Bugünü Ve Geleceği

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından Kalite Güvence Sistemi kapsamında düzenlenen “Kalite Güvence Sistemi Bağlamında Eğitimin Bugünü ve Geleceği” adlı etkinlik Sayın Dr. Öğr. Üyesi Talip YİĞİT’in sunumuyla gerçekleştirildi.

16 Mayıs 2022 Pazartesi günü fakültemizde, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Sayın Dr. Talip YİĞİT’in katılımı ile “Kalite Güvence Sistemi Bağlamında Eğitimin Bugünü ve Geleceği” başlıklı bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Sedat KARAGÜL tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından başlayan etkinliğin ilk bölümünde Sayın Dr. Talip YİĞİT tarafından ülkemizdeki yükseköğretimin genel görünümüne ilişkin veriler ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) öncülüğünde yükseköğretimde gerçekleştirilen kalite güvence sistemi çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir. Sunumun ikinci bölümünde ise ağırlıklı olarak; eğitimde dijitalleşme, insanlık tarihindeki kırılımlar ve mevcut yaşam pratiğinde teknolojinin rolü ile insanlığın potansiyel geleceği tartışılmıştır. Ayrıca bu bölümde yapılan projeksiyonlar temelinde eğitimin, teknolojinin imkanlarından faydalanılarak nasıl yeniden ve öğrenci merkezli bir biçimde kurgulanabileceği üzerinde durulmuştur. Etkinlik soru-cevap bölümüyle sona ermiştir.

Etkinlik sonunda bölüm başkanımız Sayın Doç. Dr. Sedat KARAGÜL  tarafından konuşmacı hocamız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Talip YİĞİT’e  katkıları ve desteği için teşekkür çiçeği armağan edilmiştir.

 

 

Görüntülenme: 364 Yayınlanma Tarihi: 25 Mayıs 2022