Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Olarak 1. Türkçe Eğitimi Çalıştayına Katıldık

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Olarak 1. Türkçe Eğitimi Çalıştayına Katıldık

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Programı tarafından 9 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'daki Türkçe Öğretmenliği bölümü olan üniversitelerin katıldığı 1. Türkçe Eğitimi Çalıştayı gerçekleştirildi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'nın Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanları ile bu üniversitelerde görev yapan Türkçe eğitimi uzmanlarının katıldığı çalıştaya Üniversitemizden de Doç. Dr. Sedat KARAGÜL ve Dr. Öğr. Üyesi Suna ÖZCAN katılım sağladılar.
İstanbul'daki farklı üniversitelerden misafir edilen, alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı çalıştayda, Türkçe eğitiminde karşılaşılan sorunlar, mevcut iyi uygulamalar ve geleceğe yönelik öneriler gündeme getirildi. Tüm sunumlar, akademik ortamda paylaşılmak üzere raporlaştırıldı.
İlk olarak İstanbul’da başlatılan çalıştayın, 4 yılda bir gerçekleştirilmesi ve 8 yıl sonra, Türkiye’deki tüm üniversitelerin dahil olacağı bir sempozyuma dönüştürülmesi planlanıyor.

 

Görüntülenme: 138 Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2024